2011. augusztus 28., vasárnap

Kovászosuborka-leves

Ebben a nagy melegben nagyon jólesik a hideg leves. 
A kovászos uborka nagyszerű alapanyag ehhez az üdítő ételhez.

Egy kis fej felaprított vöröshagymát, és egy nagyobb gerezd aprított fokhagymát kevés olíva olajon (de lehet napraforgó olaj is) kissé megdinsztelünk.
(A hagymákat nem fontos nagyon apróra vágni.)
4 - 5 db kovászos uborkát kisebb darabokra vágva turmix kehelybe teszünk, hozzáadjuk a hagymát, csipet cukrot, egy kis őrölt fehérborsot, kevés uborkalevet, és az egészet pépesítjük, majd felengedjük a kívánt sűrűségűre uborkalével és vízzel - kóstolással ellenőrizzük a megfelelő savanyúságot. Végül egy kis doboz tejföllel is megforgatjuk. Keverhetünk hozzá apróra vágott kaprot is.


Botmixerrel is készíthetjük, nem csak turmixkehelyben.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése