Kedves ismerősömtől kaptam rebarbara szárakat. Megmostam, vékonyan meghámoztam, kétcentis darabokra felvágtam. Késhegynyi fahéjjal, szegfűszeggel, és cukorral kompótot főztem belőle, - vagyis csak egyet forraltam rajta, de még így is majdnem szétfőtt!
Egy részét így fogyasztottuk el, a maradékot viszont felmelegítettem, közben egy zacskó főzős vaníliás pudingport és két evőkanál kristálycukrot simára kevertem kb egy dl tejjel, és a forró kompóthoz adtam, kevergetve egyet forraltam rajta.
Tálkákba, poharakba adagoltam.
Ha megint kapsz rebarbarát, akkor a pitét is próbáld ki belőle! Az én verzióm - megírtam a Válságkonyhában, megtalálod ott - több recept összevonása alapján készült. Meg voltam vele elégedve :-D
VálaszTörlésMariskám, köszönöm a tippet, megnézem!
VálaszTörlésValamikor régen sütöttem már rebarbarás pitét, vagyis kevert tésztást, mint a meggyest.
Éva, ez a rebarbarás puding nagyon jó ötlet!
VálaszTörlésEgyszerű és finom!
Törlés