Oldalak

2017. június 1., csütörtök

Spárgás rizottó, ahogy én csinálom


 Egy maréknyi kockázott bacont kiolvasztok, kevés zsiradékot adok még hozzá, és felaprított póréhagymát és egy gerezd fokhagymát dinsztelek meg rajta, majd a rizst is hozzáadom, jól átkeverem, felöntöm forró húslevessel, kevergetve főzöm, majd még adok hozzá levest, amennyit kíván, fehér borssal, csipet reszelt szerecsendióval fűszerezem, amikor a rizs félig kész, apróra vágott sonkát  és a darabolt spárgát is hozzáadom, kivéve a rügyeket (azokat csak a legvégén teszem bele!) 
Ha kell, utánsózom. Amikor teljesen megpuhult a rizs, egy evőkanálnyi vajat keverek hozzá, és a reszelt sajtot is, ebben most parmezán-utánzat volt... 
(Eredetileg fehérbor is kerülne bele, de az nincs. És tejszín sincs, helyette került bele a vaj!)
Nagyon egyszerű,  és finom, főleg, hogy ez jázmin rizsből készült.

  -x-
 
 Ez később készült, mint az előző, szinte ugyanúgy, kevesebb sonka volt benne, és még tálaláskor is megszórtam sajttal, azért olyan fehéres a teteje, az olvadt sajttól (Trappista)

(Ez olasz rizottó-rizsből készült, - semmi különöset nem tapasztaltam...)


Petrezselyemzöldet nem is írtam, pedig az nálam szinte mindenbe megy - valahogy itt nem is látszik a nagy fehérségben!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése