Nem saját találmány, Kaldeneker Györgynél láttam, kicsit másképpen, én ilyen csónakocskákat készítettem, isteni finom!
A zöld spárgát sós, picit cukros vízben előfőztem, majd kétcentis darabokra vágtam.
Az előhűtött vajastésztát kitekertem, először keresztben félbevágtam, majd felvágtam téglalapokra, ezeket megkentem bazsalikomos pestóval, a tészta végeit összesodortam kissé, megpakoltam spárgával, rá pár szelet koktélparadicsom, majd megszórtam parmezánnal. Előmelegített sütőben, sütőpapíros lemezen erős lángon 10 -12 perc alatt megsül.
Sütöttem már fehér spárgából is, az is finom volt, de a fehér spárga nehezebben harapható, azt mindenképpen összevágva kellett volna rátenni.
***
Fehér spárgából - egy régebbi sütés képei:
Nyersen és megsülve - a fehér spárgákat nem vágtam össze - sajnos nehézkes volt így a fogyasztása...